odpocet
5 dienām
11 stundām
35 minūtēm
59 sekundēm

8 jautājumi par indukciju, uz kuriem jāzina atbilde!

pánve na indukci

Indukcijas plītis ir modernas, ātras un ekonomiskas. Mūsdienās indukcijas plīts ir plaši izplatīta, tomēr par šo siltuma avotu ir daudz jautājumu un mītu. Atbildēsim kopā uz biežāk uzdotajiem jautājumiem par indukciju un reizi par visām reizēm noskaidrosim gaisu.

1. Kā darbojas indukcija?

Elektromagnētiskā indukcija ir ļoti interesanta fizikāla parādība, kas tika atklāta 19. gadsimta sākumā. Divdesmitā gadsimta sākumā tika mēģināts patentēt pirmās indukcijas plītis, taču bez panākumiem. Indukcijas plīts plīts masveidā sāka ražot tikai pēc daudziem gadiem.

Atšķirībā no citām plītīm siltums tiek ģenerēts tieši trauka sienā. Stikla plātnē ir spole, caur kuru plūst maiņstrāva, kas rada elektromagnētisko lauku, kuru ietekmē arī uz plātnes esošais katls. Materiāla pretestības dēļ rodas enerģijas zudumi, kas šajā gadījumā ir vēlami, jo izpaužas kā siltums.

2. Kādi trauki ir piemēroti indukcijai?

Iegādājoties indukcijas plīti, nav obligāti jāizmet visi trauki. Jūs varat pārbaudīt trauku piemērotību ar vienkāršu eksperimentu. Viss, kas jums nepieciešams, ir vienkāršs magnēts. Ja magnēts pieķeras traukam, tas ir piemērots indukcijas plīts gatavošanai.

Kvalitatīvas pannas indukcijai

Labākās indukcijas pannas pēc klientu atsauksmēm


3. Kādi materiāli ir vispiemērotākie indukcijas gatavošanai?
Tērauds
ocelova panev na indukci
Tērauds ir lielisks materiāls indukcijas gatavošanai. To var uzkarsēt līdz augstai temperatūrai, un, bieži lietojot, tas uzlabo savas īpašības. Virsma nav pakļauta nolobīšanās riskam, un apdedzināšana eļļā tai piešķir aizsargslāni.

Tīru tēraudu galvenokārt var atrast starppannasjo ir svarīgi, lai panna būtu pietiekami karsta, jo īpaši, gatavojot gaļu. Jums nav jāuztraucas par ieguldījumiem tērauda pannā, jo, ja ar to pareizi rīkosieties, jūsu bērni to pārmantos.
Čuguna čuguns
litinove hrnce na indukci
Ļoti smagi čuguna trauki ir arī magnētiski, un ar tiem var gatavot uz indukcijas plīts. Dabīgais čuguns ir domāts īstiem entuziastiem. Dabīgajam čugunam bez pārklājuma piemīt lieliskas īpašības, taču tās izpērk prasīgāka apkope. .Čuguna podi tās ne tikai saplīst, bet, ja nejauši nometat kastroli, jūs, visticamāk, sabojāsiet grīdu, nevis trauku.

Nekas nav stilīgāks sautējumiem un lēni ceptiem ēdieniem par smagu čuguna kastroli. Iedomājieties vēsu ziemas vakaru, kad lēni sautētu jēra gaļu čuguna katlā no plīts pārnesat tieši uz galdu. Tikai šī doma sasilda mūsu sirdis.
Nerūsējošais tērauds
nerezove hrnce
Nerūsējošais tērauds pats par sevi nav magnētisks, betkvalitatīvi podi bieži vien ir sviestveida apakšdaļa, kas slēpj kādu feromagnētisku metālu. Tomēr vienmēr pārbaudiet šo informāciju pie konkrētā izstrādājuma. Sviestveida dibens ir lielisks, jo tas ļauj izmantot nerūsējošā tērauda trauku lieliskās īpašības indukcijas gatavošanai. Nerūsējošais tērauds ir lēts, viegls un viegli lietojams. Tas ir arī pilnīgi drošs un viegli kopjams.

Visi mūsunerūsējošā tērauda podi ir paredzēti gatavošanai uz indukcijas plīts. Jūs varat izvēlēties no vairāku zīmolu un dizainu katliem. Nebaidieties ieguldīt līdzekļus visā nerūsējošā tērauda komplektā, jo tas patiešām ir universāls un populārs materiāls.
Citi materiāli
medene hrnce
Indukcijas gatavošanai var izmantot arī citus nemagnētiskus materiālus. Tāpat kā nerūsējošā tērauda gadījumā, apakšā jāievieto feromagnētisks metāls. Šeit īpaši jāpiemin vara trauki, kurus ir iecienījuši visi profesionāli pavāri, jo tie ātri reaģē uz temperatūras izmaiņām, neviens cits metāls nereaģē tik ātri kā varš.

Ieguldījums vara traukos ir nedaudz lielāks, taču jūs nebūsiet vīlušies. Vara podi vairumā gadījumu ir roku darbs, un katrs darbs ir unikāls mākslas darbs. Vara trauki netiek novietoti skapī, bet to īpašnieki tos lepni izliek virs plīts.

Labākie indukcijas katli saskaņā ar mūsu klientu atsauksmēm

Mūsu padoms
Lasīt arī
->
panve na indukci
Kā izvēlēties labāko pannu indukcijai
Vai zinājāt, ka gatavošana ar indukciju ir ļoti efektīva, jo enerģija tiek nodota tieši pannā, nezaudējot siltumu apkārtējā vidē? Mēs varam palīdzēt jums orientēties plašajā indukcijas pannu klāstā un palīdzēt izvēlēties labāko.
indukcni vareni
4. Vai traukus var izmantot uz citiem siltuma avotiem?

Jā. Traukus var izmantot gan uz gāzes, gan elektriskajām plītīm. Ja tam nav plastmasas ausu, to var pat cept cepeškrāsnī.

5. Vai indukcijas trauki var zaudēt savu funkciju?

Tas ir viens no izplatītākajiem mītiem, taču tas ir pilnīgi nepareizs. Feromagnētisms nav īslaicīga superspēcība, tā ir pastāvīga metāla īpašība, un to nevar iznīcināt ar parastiem līdzekļiem. Ja nevarat pagatavot ēdienu, vaina ir indukcijas plītī.

6. Vai katla forma ietekmē gatavošanu?

Pārsteidzoši, jā. Indukcijas plāksne ir gluda, pat bez nelīdzenumiem. Tas pats ir nepieciešams arī indukcijas traukiem. Rupjām un nelīdzenām trauku virsmām nav izredžu uz indukcijas plīts. Tas pats attiecas uz izliektas formas dibeniem, kas uz indukcijas nav izmantojami.

cooking induction
7. Vai gatavošana ar indukciju ir droša?

Jā. Gatavošana uz indukcijas plīts ir pilnīgi droša. Ja jūs uzliekat roku uz ieslēgtas plīts, jūs neapdegsieties. Protams, tas neattiecas uz gadījumiem, kad katls uz plīts ir bijis karsts pirms kāda laika. Salīdzinot ar gāzi, jūsu mājās nav atklātas uguns, un ir pārcilvēcisks uzdevums aizdegties, piemēram, ar podiņu, ja neesat pievērsis uzmanību.

Nav jāuztraucas, ka indukcijas gatavošanas procesā izdalās bīstams starojums vai viļņi, kā to apgalvo daži pretinieki. Gatavošana neizdala arī nekādas ķīmiskas vielas, un indukcija ir patiešām drošs siltuma avots.

8. Vai es varu gatavot visas sastāvdaļas uz indukcijas?

Patiesībā mēs nesaprotam, kas nāca klajā ar ideju, ka dažus ēdienus nevar gatavot uz indukcijas plīts. Šis mīts ir pilnīga muļķība. Uz indukcijas plīts var pagatavot visu veidu sastāvdaļas. Jums nav jāuztraucas par to, ka panna nebūs pietiekami karsta un steiks nebūs labi pagatavots. Ar indukcijas plītiņu var gatavot visu.

Kvalitātes indukcijas katli

indukcní hrnce

Galīgie padomi

Ja jums bija kādas šaubas par gatavošanu uz indukcijas plīts, ceram, ka pēc šī raksta izlasīšanas tās vairs neradīsies. Indukcija ir droša, un, ja pašlaik remontējat savu virtuvi, nebaidieties un noteikti izvēlieties to. Jūs to nenožēlosiet.